Διάγραμμα Ροής Τροφίμων | Sustainable Pest Control

 
 
Σύμφωνα με τη Νέα Υγειονομική Διάταξη όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μαγειρεία, καφετέριες, μπαρ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί κτλ) για να ξεκινήσουν οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα ή να επεκτείνουν ήδη υπάρχουσα, θα πρέπει να υποβάλουν διάγραμμα ροής και μελέτη HACCP για την αδειοδότηση τους, στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα: στις κατόψεις των σχεδιαγραμμάτων θα πρέπει να αποτυπώνεται πέρα από τη διάταξη όλων των χώρων, η συγκρότηση και ο εξοπλισμός, καθώς και αναλυτικό διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης (δηλ. η ροή των πρώτων υλών από το σημείο που εισέρχονται στην επιχείρηση μέχρι την έξοδο του προϊόντος), το οποίο να επαληθεύεται κατά τον έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους – ελεγκτές.
 
Τι είναι το Διάγραμμα Ροής ;
 
Η ροή των πρώτων υλών από το σημείο που εισέρχονται στην επιχείρηση μέχρι την έξοδο του προϊόντος.

Διάγραμμα ροής (flow diagram) ονομάζεται η απεικόνιση η οποία δείχνει πώς η πρώτη ύλη εισέρχεται στην παραγωγική μονάδα, ποια μεταποιητικά και παρασκευαστικά στάδια ακολουθεί και πώς προωθείται το τελικό προϊόν και ακολούθως ποιες παραγωγικές διαδικασίες πραγματοποιούνται παρασκευή και επεξεργασία , συσκευασία , αποθήκευση – διακίνηση – τελική διάθεση κλπ στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εμπλέκονται τρόφιμα και ποτά .

Θέλεις να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση και χρειάζεσαι διάγραμμα ροής;

Η SPC έχει στο δυναμικό της Γεωπόνο - Επιστήμονα Τροφίμων και σας υποστηρίζει στην σύνταξη της περιγραφής διεργασιών και διαδικασιών καθώς και την αποτύπωση αυτών στο διάγραμμα ροής επιχειρήσεων τροφίμων με την αντίστοιχη τεχνική έκθεση, το οποίο είναι υποχρεωτικό για την αδειοδότηση και συμμόρφωση με τη νομοθεσία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υποστηρίζουμε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς την διαδικασία σχεδιασμού του διαγράμματος ροής επικοινωνήστε μαζί μας.
 
 
 
Τι είναι το HACCP;