Απολύμανση | Sustainable Pest Control

 
Οι Απολυμάνσεις - Μικροβιοκτονίες, απο την Sustainable Pest Control με έδρα στο Κορωπί και υποκατάστημα σε Γαλάτσι και Κυκλάδες (Άνδρος, Νάξος), στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο ή μη και που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες. Σε εξάρσεις της γρίπης Α, της γρίπης Β, του Η1Ν1 και του νέου κορονοϊού SARS–CoV-2, αποτελεί σημαντική ανάγκη η περιοδική εφαρμογή απολυμάνσεων σε σχολεία, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, γραφεία και άλλους δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται από πλήθος ανθρώπων.

Είναι γνωστό οτι οι ιοί μεταφέρονται εύκολα ακόμα και από τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα, με προσωπική επαφή (άγγιγμα χεριών), άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (πόμολο πόρτας), κ.α., ενώ μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες από λίγες ώρες μέχρι αρκετές εβδομάδες.

Η εφαρμογή της απολύμανσης πραγματοποιείται, απο την Sustainable Pest Control, με ηλεκτροκίνητους ψεκαστήρα (Fogger) ψυχρής εκνέφωσης, ενώ χρησιμοποιούνται ειδικά απολυμαντικά διαλύματα σταθεροποιημένου διοξειδίου του χλωρίου ClO2 , τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δραστικά στην καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών. Πρόκειται φυσικά για άχρωμα και άοσμα διαλύματα, τα οποία δεν αφήνουν καμία οσμή σε τρόφιμα, επιφάνειες ή χώρους.

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας , ενώ έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για χρήση σε κατοικημένους χώρους όπως και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η εφαρμογή της απολύμανσης πραγματοποιείται με ηλεκτροκίνητους ψεκαστήρα (Fogger) ψυχρής εκνέφωσης, ενώ χρησιμοποιούνται ειδικά απολυμαντικά διαλύματα σταθεροποιημένου διοξειδίου του χλωρίου ClO2, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δραστικά στην καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών. Πρόκειται φυσικά για άχρωμα και άοσμα διαλύματα, τα οποία δεν αφήνουν καμία οσμή σε τρόφιμα, επιφάνειες ή χώρους.