Απολυμάνσεις

 

Οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο ή μη και που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες. Σε εξάρσεις της γρίπης Α, της γρίπης Β, του Η1Ν1 και του νέου κορονοϊού, αποτελεί σημαντική ανάγκη η περιοδική εφαρμογή απολυμάνσεων σε σχολεία, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, γραφεία και άλλους δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται από πλήθος ανθρώπων. Είναι γνωστό οτι οι ιοί μεταφέροναι εύκολα ακόμα και απο τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα ή του φταρνίσματος, με προσωπική επαφή (άγγιγμα χεριών), άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (πόμολο πόρτας), κ.α., ενώ μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες από λίγες ώρες μέχρι αρκετές εβδομαδες!

Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται σε όλα τα κρίσιμα σημεία των χώρων εσωτερικά και εξωτερικά. Επιπλέον, απολυμάνσεις γίνονται στον εξοπλισμό, τα εργαλεία, τις επιφάνειες εργασίας και παραγωγής κ.α.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τις απολυμάνσεις χρειάζεται να έχουν έγκριση. Αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων). Η εφαρμογή τους ακολουθεί τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς (Οδηγία 98/8 ΕΚ) και την Εθνική Νομοθεσία (Π.Δ 205/2001).

SUSTAINABLE PEST CONTROL
AΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ         ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ            ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ